Sista dagen hemma på länge....

Ojoj, den varma soliga sommar dag har jag spenderat mestadels inomhus. Jag har äntligen stängt väskorna - men jag kommer strax ha genomgång med mamma - finns kanske något jag inte behöver ta med?! Så att jag faktiskt ska kunna orka bära bägge väskorna...Dom väger precis under max vikt - så jag vet inte hur det ska bli sen när jag ska åka hem!?

Anna-Lena - förlåt att jag inte kommit hem till er o sagt hej då, det sa jag ju att jag skulle!! Men tiden verkar ha gått alldeles för snabbt för att jag har en massa jag tänkt göra som inte blivit gjort!! 

Denna helgen har varit väldigt trevlig! Även om det känns som om den varit alldeles för kort. Snart ska jag ducha, sen sova och då är ju helgen slut...
I fredags pysslade jag i köket ungefär hela dagen, jag fick äve tillbringa en liten stund hos Saga i deras kök eftersom våran ungn slutade fungera efter 2 ananaspajer, så focaccian fick bli gräddat borta! :)
På kvällen kom faktiskt ganska fint väder och vi satt ute och åt god mat!! Det var väldigt mysigt och kändes skumt att det inte kommer inträffa på länge! 
Lördagen spenderades i stan med Fisen (mer känd som Kim). Vi fick lite inhandlat och jag deltog i en glasögon modelltävling, blev sminkad - det var skoj. Jag fick också ett 2Gb minneskort till kameran av Inger, Magnus, Towa o Saga! Tack så jättemycket!!
Kvällen spenderades i Höör med ostbricka och fotbad!
Idag jag jag först busat o myst med Albin och sedan svettats o packat!! Fått tånaglarna målade av Kim, han var himla duktig - for the record var det hans första nagellackmålning! :)
Jag ska som sagt återgå till mina små justeringar av packningen. Sedan ska jag försöka sova men det tror jag inte kommer fungera så bra...
Imorgon bär det av tidigt till Kastrup och flyget går10.10 till Frankfurt, sedan kommer jag vara i the US 15.40 deras tid -enligt mina beräkningar sisådär 21.40 svensk tid.

 Här kommer några bilder från denna helg! Skulle frågat alla i fredags om jag får lägga upp bilder - för jag har finfina bilder på allihop!!
       

   
Fotona: (jag glömde skriva beskrivning och vet inte hur man efterjusterar det)
Maten, pappa, mamma, Albin är nästa stora fotbollsproffs, jag sminkad till fotografering, Kim gillade barnprogrammet mer än Albin, jag o Albin busade i farmor&farfars säng - var är albin? 

Ha det jättebra allihopa! Jag kommer sakna alla!
Grattis på födelsedaen Sanne, imorn, om jag inte hinner gratulera dig då!

xoxo
Sara

packning på g

Hejsanhej!

Paranteserna glömde jag Ida! :)

Klockan är redan efter 10 och jag har inte packat särskilt mycket. Fast jag ställde klockan på ringning kl 0.7.30 - hmm.... Jag har dock skrivit en lång inhandlingslista inför morgondagens buffé - som pappa ska köra och handla medans jag är hemma och packar.
Jag tror bestämt att jag ska hinna med, efter tåg resan hem igår och Idas goda råd att absolut inte ta med för mycket så har jag tänkt om lite angående min packningslista.
Ni undrar säkert vilken tågresa?! :)
Och det ska jag berätta alldeles strax.
Först tänkte jag berätta att jag spenderade hela eftermiddagen, ja sent till kvällen med Towa i stan i tisdags. Vi var på olika guldsmedsbutiker(4st), BR, banken, kjell o company, din sko, H&M, elgiganten, biltema, siba o Maxi. Vi tog även snabb pitstop på Max. nu när jag rabblade upp alla så lät det ändå som vi hann med en heldel... Fast dessvärre var en del butiksbiträden lite okunniga och sega - så det drog ut på tiden något enormt. Vi fick ändå en del inhandlat som inte riktigt var planerat - jag t.ex köpte 2 klänningar på H&M för mindre än 300.- Fast, det var inte förrän Maxi som storhandlandet av saker som jag inte riktigt planerat drog igång! Jag kom på ganska snabbt varför jag inte åker dit när jag ska storhandla matvaror. Efter 30 minuter spenderade precis innaför ingången - alltså på smink/duschartikelavdelningen var min korg väldigt full och vi bestämde att vi skulle avlägsna oss från just denna avd. o gå till kassorna - Vips så kom jag på varför vi kört dit! O det var för att hitta Star Wars målarböcker till mina hostchildren!! Men, tyvärr hade dom inga såndana men vi spenderade ändå lite tid bland leksakerna. Stackars Towa kom hem vid 21tiden och jobbar förmiddag denna vecka!

Igår begav jag mig in till staden igen, för jag hade några ärenden kvar (har jag fortfarande) tex. så köpte jag en Orreforslykta till mina hostparents och 1par skor som vi kollat på dagen innan. Kl 12 gick jag till frisören, kl 13 gick jag därifrån med mycket kortare hår. Jag känner mig lite tveksam till frisyren faktiskt, frisörskan var trevlig, men hm - jag vet inte om jag trivs i så kort hår - men som man säger, en skönhet passar i allt! :P

Ja, när jag var färdig i stan begav jag mig nabbt hem där pappa väntade och skjutsade mig till den andra staden; Hässlehåla. Där träffade jag Agge och vi tog tåget ner till metropolen Malmö. Jag tyckte det kändes som om att komma utomlands. och då kände jag mig allt lite lantlig - men jag har faktiskt inte varit så mycket i Malmö. Gårdagens besök gick till Malin&Fredriks jättefina lägenhet! Jag är avis ab! :)
Lundatöserna Ida&Tisse kom också dit och vi hade en mycket trevlig eftermiddag/kväll! Vi drack lite vin och åt thaimat! :) Gottis var det! Vi pratade och pratade :) Framåt kvällen gick vi till Lillatorg och satte oss på en uteservering brevid mellow jellow. Det var varmt som i en bastu pga värmelampor, det kändes som sommar och eller utomlands igen... Det var mycket folk i Malmö. Vi tog tåget hem vid 23.28 och det kändes mycket konstigt att säga hej då till flickorna ( och Fredrik) Men, det känns mer konstigt idag att jag inte kommer träffa er på ett helt år - om ni inte kommer på besök...
Jag hade en mycket trevlig dag i Malmö!!



Även i Malmö besökte vi BR, utan lycka - Star wars målarböcker är tydligen väldigt heta!

 Ja, nu får jag ta tag i packningen och även fixa lite inför imorgon. Ikväll ska jag marinera kycklingfilé och bönor!
Nu ska jag ringa Telenor och Folksam. Jag kanske även ska besöka vårdcentralen - har nämligen ajajaj i min vänstra fot!

xoxo
Sara

tisdag

Hejhej!

Så åter en dag med lite för mycket sömn på morgonen - men jag ska nog hinna med endel things idag iaf!

Ja, först vill jag säga Tusen Tack till Towa ! Towa är min kusin och hon är en genialisk bloggdesigner!! Hon har designat och trixat ihop min finfina blogg! :)

Jag tänkte inleda gårdagens inlägg med lite guidelines till min språkanvändning - men det gick ju inte så bra, så jag sammarfattar bara lite av det jag skrev igår som ingen fick läsa.
Följande inslag kommer antagligen att befinna sig i mina inlägg ofta; stavfel, slarvfel, ord som icke finnes i svenska ordlistan, olika språk i samma meningar, särskrivningar, ihop skivningar, för många punkter, utropstecken, smileysar och onödiga ord lite här och där, bindestreck(-) - detta är saker som man helt enkelt får leva med om man vill läsa min blogg - i bland använder jag mig av dessa ovanstående språkmissbruk med vilje, och allt som oftast utan att tänka på det! När jag är framme på andra sidan atlanten kommer jag inte kunna använda mig av åäö - just so you know!

Jag ska alltså om mindre än en vecka åka(flyga) till USA, jag kommer landa på Newark och sedan transporteras till en skola, där jag kommer spendera några dagar - utanför NY. Där kommer jag och en massa andra blivande aupairer få snabba instruktioner och bra tips!
Efter skolan bär det av till New Jersey där min hostfamily väntar! Familjen består av 2 föräldrar och 3 barn. Barnen är 2 pojkar på 4&6 år och en flicka som föddes i mars detta året.
Det känns som jag kommer ha fullt upp, men jag hoppas och ska försöka uppdatera bloggen med jämna mellanrum ändå! Jag införskaffade bloggen mest pga resan, som en resedagbok, fast en finfin blogg instead!

Idag ska jag och pappsen till ÅVC och kasta lite grejs från garaget. Sedan ska jag börja packa och skriva listor. Jag har listor i huvudet - men känner att det nog är dags att skriva ner dom, för annars vet ingen vad jag glömmer ta med mig!
Jag ska även besöka stan med Towa. Jag har endel att inhandla, presenter till familjen och lite andra bra att ha saker och det hade Towa också så det passar super att vi tar en åktur tillsammans!

Resan börjar närma sig och jag har egentligen fullt upp, men finner ändå tid att sitta framför datorn?! Hm, detta kanske jag ångrar på söndag dagen innan jag ska åka - men jag brukar tänka att det är bättre att ångra det man gjort och inte det man aldrig gjorde... Hoppas ni fattar vad jag menar, det låter lite konstigt nu när jag läser hur jag formulerar mig...

Nu kallar ÅVC på oss!

have a nice one
xoxo (gossipgirl style)

Sara 

allra först inlägget - tredje gången gillt

hundan också! 2 långa inlägg som jag glömde spara utkastet på och som i sin tur försvann.
jag skriver alltså ett mer utförligt inlägg imorgon.
jistanes, så tokig man kan bli.

men ett inlägg iaf. vänta med spänning på nästa! :)

xoxo
sara


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0