shopping shopping shopping...

Nu jobbar jag egentligen, men mina vardforaldrar har sagt att jag kan vara pa datorn om pojkarna tex som nu spelar wii - det ar i samma rum som datorn, bebisen sover sa jag passar pa med en liten update igen...

Igar kvall akte jag till mallet, jag skulle traffa the geramgirls utanfor Cheesecakefactory o det gjorde jag ocksa, men jag akte lite tidigare o shoppade lite.
Min absolut nya favorit affar ar FOSSIL, dessvarre ar denna butik vladigt dyr. Jag hittade en vaska som jag bara maste ha, men priset pa 288 dollar stammer inte riktigt overrens med mina smalandska rotter! Men, sen finns det en annan ven i min kropp som jag jag brukar kalla handvaskor/skor maste bara ha shoppingven! :) O, faktiskt, sa har jag inte sett nagon sarsklit snygg vaska pa ar o dar kanns det som, en sann vaska som det verkligen star mitt namn pa o som jag typ letat efter sa lange jag kan minnas!!!
Sa, nu har jag ett dilemma. Det ar ju alldeles for mkt pengar, eller?
O om jag kopper den. Tank sa rakar ma fordarva den, eller varst av allt glomma den pa bussen!?
Jag kommer ihag halsduken jag gjorde i syslojden med aviga o rata (alltsa nar man stickar) o den glomdes efter bara nagon dag efter fardigstallandet pa en buss mellan Krstd o Knislinge, jag ringde Thygesson sakert 3 ganger o fragade efter min fina lila halsduk - tank om man da glommer sin vaska for 288 dollar?? O sa har man saker i den. hm..
problemas.. :) ilandsproblem ab.

Men, jag kom fram till att shopping verkligen ar nagot som gor mig pa bra humor, redan pa vag till mallet var jag pa stralande humor o nar jag kom hem likasa!! Jatteharligt, det har hallt i sig till idag ocksa! Det kan aven vara den goda godiva choclate cheesecakes biten jag at!dock inte hela!!
Jag inhandlade ett finfint halsband, ett armband, flipflops o en tshirt (lila med fjaril pa)! O sa lamna jag tillbaka en klanning pa forever 21! Just det, jag handlade bade pa fossil o pa urban outfitters, en annan ny favorit!!

Imorgon bar det av till nyc med Julia o Katja - vi ska spendera dagen genom att strosa omkring lite overallt! Pa kvallen ska dom se west side story pa broadway - dom kopte biljetter innan, sa jag kommer hitta pa natt annat under kvallen, ev aka hem o vem vet hinna en svang till mallet. Om inte sanne vill hitt pa natt, vem vet? :)

Trevlig helg allihop!!
puss o kram
xoxo
Sara

Quick update...voila!

Hejhej!
Fy attans sa dalig jag ar pa att uppdatera...
Jag vet, men som jag sagt innan att jag ska bli battre, hoppas jag. Tihi. Det ar iaf planen.

Jag ar ledig sa har tidigt o jag ska prova ringa till la Suede om en liten stund!!

Det var jag igar ocksa, himla skont, men jag vet inte varfor?? For pappan kommer hem vid sju, o da har jag inte gatt over mina timmar. Jag gissar/farar/misstanker att Roseann vill samla ihop en massa timmar till nan helg eller natt o saga att ja, dessa veckor jobbade du inte fullt, sa nu far du ta igen det! Men sa kan hon nog inte gora? :P aa, jag vet inte..

Grattis pa fodelsedagen Ida, den 29onde Juli!! :) Hoppas din dag blir/ar super!!

I fredags var jag pa mallet med mina nya kompisar Julia o Katja, bagge fran Tyskland. Vi begav oss sedan till TGIs o at . Det var niceigt, dom ar himla trevliga o snalla o ocksa himla sota! :) Sedan bjod denna helg aven pa poolparty i CT!
 I lordags steg jag upp tidigt, tidigt (for att vara lordag iaf) o korde till bussen helt alena, parkerade bilen o akte till NYC for att ta mig vidare till underbara CT! Jag trivs verkligen dar en himla massa!
Partyt var himla skoj! Jag blev ganska sa charmigt berusad(men var lycklig o glad hela kvallen, sa var precis lagom)! :P Det spelades beerpong (inte min starka sida, en av osakerna till min charmiga berusning :P) o flip the cup, vi badade i poolen (darav namnet poolparty!) Dansade o traggade o hade skoj helt enkelt!
Poolpartyt startade ganska sa tidigt, vi var dar redan kl 16 - vi skulle varit dar tidigare, men bade jag o Sanne hade lite kladproblem - what to wear or not!! Enklare for mig som inte hade med mig sa mkt! :P Menmen, ivag kom vi o skoj hade vi! Vi akte hem redan runt 12 snaret(tror jag) men, det kandes typ som 3-4 nastan.... Sondagen var lite seg, det blev McDonaldsmat. apelsinjuice, liten tur till stranden o jag simmade typ 5 armtag i Atlanten!!(wii, mitt forsta dopp i havet) :) O sedan, lite shopping pa Walmarts, ja sedan var helgen nastan slut o jag var tvungen att bege mig mot sydligare bredgrader igen, NJ!
Nar jag kom till NYC oppnade himlen sig o det osde ner, folk sag ut som dom duschat med kladerna pa! Jag holl mig pa grand central en liten stund, sedan borjade min slirigavandring mot Port Authority (med reservation for stavning) Iaf, efter som det regnat sa forbaskat mkt, var det pa sina stallen valdigt halt!! O pa 42st mellan aveny 6 o 7 gjorde jag nastan en split! Ofrivilligt ska tillaggas eftersom det var really halt o mina flipflops inte var sadara monstrade undertill... Jag skramde slaget pa nagra fina damer, som var himla trevliga o fraga hur det gick! :) Jag, tog av flipflopsen o vandrade pa New Yorks gator barfota ett slag, pa dom hala plattorna!! :)

O, jag ar helt besatt av Aventuras lat obsesion! den ar sa bra o jag har tvingat sanne att spela den en massa ganger o nu har jag kommit pa att youtube finns, sa nar jag ar sjalv hemma spelar jag den ofta! (jag ska snart kopa egen dator) O sa, har jag bbestamt mig for att inhandla en Aventura skiva((med den laten)! :P
Sen kanske jag ska lara mig spanska ocksa, sa jag vet vad som sjungs nar jag lyssnar pa spanskmusik!! :)

Nu ska jag stada litta... Inte skoj men lika bra att fixa sa inte vardmamman blir tokig.
Just det, forst skka jag calla to Sweden!

Puss o kram alla!
xoxo
Sara

CT, party i NYC o konsert!

Jag vet att jag uppdaterar sallan... Men, tiden kanns knapp ibland, o sedan ar det ju det hela med att jag inte fatt tummen loss att handla nagon laptop!! Menmen...

Forra veckan korde jag pa torsdagkvallen till mallet, all by my self on route 9!! Jag var eventuellt lite utav en trafikfara, just innan avfarten (eller en lite bit innan) eftersom jag var osaker pa var avfarten var o helt plotsligt hamnade jag i mitten filen, for det blev en fil till helt plotsligt! :)
Nar jag val kort runt mallets stora parkering o letat mig ratt, traffade jag 3 nya tervliga aupairer som kommit hit o har samma LCC som jag. 2 kommer fran Tyskland o 1 fran Norge! Verkar himla trevliga, o vi avslutade kvallen pa cheesecake factory!
Pa tisdag eller onsdagskvallen akte jag med Nonna o Roseann (o barnen) till stranden, o vi gick pa broadwalken, stranden, at gott, kande pa vattnet o akte karuseller. Vi var hemma 24.20 o den aldsta pojken skulle till sitt sommarcamp kl 8.30 dagen efter... Kanns lite sadar, saklart var vi som vanligt sena till lagret o det var vagarbete!! Great. Men, det var fakiskt en mkt trevlig eftermiddag/kvall - men for en svenska som tror pa sangdags i rimligkvall kanns det lite sisadar, sarsklit nar det ar jag som umgas med barnen hela dagarna!! Pa onsdagen skulle jag folja med ut lite bara med familjen, o da var vi inte hemma forran efter 22.30 sa, nan timme har ar flera!

Pa fredag eftermiddag bar det av mot CT!
Kandes himla bra att jag hittade exakt vart jag skulle nar jag gick fran bussen till Grand Central, iofs ar det nastan bara raka vagen, men anda! :P
Sanne hamtade mig vid bussen i South Norwalk (eller var det north) aja. Vi akte till en riktigt dinner, o jag at en souvlaki kyckling sandwich som var smarrig! Sen akte vi o handlade o hyrde film, det blev Madea goes to jail, den var bade djup o rolig!!
Lordagen spenderade jag i Skandinaviska affaren med Sanne till o borja med, sedan blev jag hamtad av Johanna o Haylee, som skulle kora till Newark, flygplatsen, sa jag akte med som sallskap o kartlasare pa hemvagen!
Maste att jag hade ratt nar vi korde fel, men Haylee som korde sa att det var ratt dar vi korde, fast jag pekade som en galning pa skylten! :P Tihi, vi korde till Stramford o mallet dar - dar inhandlade jag en svart klanning o turkosat flipfloppiga sandaler, som jag hade pa mig nar vi gick ut!
Ja, nar vi kom hem hade Sanne fixat kaldolmar, potatis o brunsas med lingon o det var gottis! Sedan gjorde vi vid oss, eller kanske lite innan?! :)
O, tillslut korde Sanne oss in till Manhattan, helt galen! Men det gick valdigt bra! O vi hittade stallet, Webster hall, dar vi fick ga in gratis! Det var jatteskoj o jag svettades som en gris, det sag ungefar ut som jag duchat med kladerna pa, men skoj var det!!
Sondag var relaxad, med kinamat som brunch o vattenmelon! sedan blev det traningsskor inkopt av mig! Ska anvanda dom for forsta gangen nu ikvall(har varit daligt vader dom andra dagarna = konsert)! Sondagen i CT avslutades pa Sierra Grill med nachos o kyckling!

I gar var det alltsa konsert, den forsta har i detta landet for mig. O det var Saving Abel, papa roach, hidder o Nickelback som spelade!! Jag tyckte det var jattebra! O jag ar forvanade over hur manga latar jag kan med dessa band!
Dom spelade lite Metallica ocksa o mitt i alltihopa kom Ace (kanske nagon fran ACDC? jag ar lite osaker pa vem han var) O sa spelade dom Highway to hell utav bara den, o hela publiken sarkilt jag kanske blev pa topp!!!
Det enda negativa var att det regna, men vi satt under tak sa nemas problemas!
O, olen var mkt dyr, jag inhandlade en eftersom jag tycker ol o livekonserter passar ypperligt ihop, menmen! :)
Nu ska jag ga o ringa kvickt samtal o sedan bege mig ut i kvarteren har! :)

puss o kram




Highway...

Hejhej...


Nu har jag varit ute o kort pa highway 18 o det var ganska spannande och klurigt, det blev nagra detours och vagbeskrivningsforfragningar!! Jag skulle pa ett LCCmeeting i Colts Neck, och det ar en bit ifran, om man kor som jag gjorde blir det annu langre... men jag kom fram tillslut! sa, jag ar glad :)
Jag fragade forst pa en brandstation o sedan pa en italienskrestaurang o jag hittade klockrent, vagen hem fragade jag dar ocksa o det var ju hur enkelt som helst... mapquest o gps gjorde det mkt mer krangligt o mig helt vilse pa vagen dit.
Det var skont att komma ut fran huset o kora. Nu kanner jag for o kora annu mer, men  jag har kort over 50 miles idag sa det far val racka... Nu nar jag kort pa den ena Highwayn, sa hoppas jag att jag ska fa kora sjalv till mallet snart pa den andra stora highwayn. For det har inte blivit mycket shopping for min del, klart att da spar man sina slantar, men hur skoj ar det??
Den 21e ska jag pa konsert med Elise o Mikaela. Nickelback, Papa Roach, saving Abel och Hinder -  det ska bli skoj med live musik! Aven om jag inte lyssnat sa varst mkt pa just dessa band, sa alskar jag konserter sa det kommer blir great! Hoppas jag iaf!

O, jag var lite otydlig i forra inlagget, det ar forbjudet i New Jersey med fireworks, man maste ha utbildning inom pyroteknik (eller vad det heter) (vilket pappan i familjen funderar pa att skaffa sig)...

Forra sondagen blev det varken stranden eller mallet. Bada stallen var for langt bort for mig att kora, for stora vagar o det lilla faktum att jag inte hittar... Menmen. Jag foljde med hem till Nonna. O det var trevligt, dom bor pa staten island, i ett mysigt hus med stor balkong dar vi vistades. Solen stod pa o hela atmosfaren var medelhavsaktig vilket passade mig ypperligt.
I veckan har jag akt till bibblan o inforskaffat ett eget lanekort, aven lanat 2 books. Pavagen korde jag inom CVS o framkallade 66 bildet, nagra fran la Suede o nagra fran L'amrique (jag vet att det inte stavas sa)... O det var verkligen skojigt att kunna driva lite by my self o handla i min egna takt. Sedan akte jag till en pizzabutik/restaurang dar in familj handlar ofta o jag var med  Roseann en gang o dom kande igen mig direkt, eftersom denna familj ar storkunder :P Jag bestallde Foccacia med mozarella o tomat, det var dock inte riktigt likadant som om jag skulle bakat det. Mitt brod ar godare, faktiskt mkt godare! :)
I fredags akte jag med mamman, bebisen o lillpojken till en vattenpark i narheten, den har ingen pool - men en massa saker som sprayar vatten o haller vatten o barnen springer igenom o skvatter o har sig. Intill finns det en massa bord att sitta o ata vid o vid andra sidan en lekstallning med klatterstallning, gungor o rutchkanor(hur stavas det??) Sa dit far jag aka med pojkarna, latt att hitta. Men, vet inte hur det ska ga att ta dit dom, eftersom dom inte lyder speciellt bra -  vi far hoppas pa det basta!
Pa kvallen akte jag med familjen till Staten Island Yankees minorleague baseball, det var skoj! O under fredagen, var mamman mkt mer avslappnad o trevlig (bortsett fran lite pa morgonen) Vi var dar hela kvallen, o kvallen avslutades med jattefina, stora fireworks o att barnen fick springa runt alla baserna!!
Igar var jag hemma sjalv, det var lugnt o skont. Enda minuset var att jag var utan bil, men pa kvallen blev jag upphamtad o vi akte till TGI fridays. Gott! Jag at lax med pasta o drack en ol o lite vatten till det.
 Idag har jag last lite o sedan spenderat mesta tiden i bilen. ( Anda kanner jag for o kora mer(med bra hog musik o gasa-harligt))
Haft pitstop pa starbucks o coldstone. O sedan at jag pa en italiensk restaurang efter motet i Colts Neck, gott alltihop.
Nu vet jag inte vad jag ska hitta pa riktigt, men jag ska lagga fram att jag garna i veckan aker till mallet. O just det, nasta helg ar familjen ivag. O jag funderar pa vad jag ska hitt pa...
Jag kankse aker till CT o halsar pa Camilla, jag hade tankt bade Camilla o Sanne, men Sanne kan ej o Camilla ska se hur hon jobbar. Annars som sagt kanner jag for mallet, eller kanske NYC. Inte fel natt utav det.
Detta blir ett ganska langt inlagg marker jag, ,men det ar for att jag inte uppdaterar allt for ofta o detta beror ju pa att jag ingen dator egen har.
Hur var Krstddagarna o Tivolirock? Hade ni skoj?

Puss o kram allihop!
Pa aterseende.
xoxo
  Sara


Grattis pa fodelsedagen, mamma!!

Happy Birthday mamma!! Hoppas att din dag blir trevlig o att ni far det mysigt i kvall nar Matte, Cicci o Albin kommer!!
Nu har vi ju redan pratat i telefon o jag vet att du stadar, o det ar kanske inte fodelsdagsfirande pa topp, men ikvall blir det sakert trevligt o gott! :)

Jag firade Usa i gar, eller deras sjalvstandighetsdag... det var skoj. Mycket stad, stok o matlagning innan alla kom hit, men det var faktiskt skoj!! Jag o bebisen var val dom lugnaste av alla, mamman o pappan i huset holl pa fa hjartattack nagra ganger kandes det som... Men, allt gick bra o nu har vi mat o kakor o fika over sa det racker i en vecka minst, kanns det som!! Kanske aven 2-3 veckor!  Familjen var olagliga igar, for vi hade firecrackers o fireworks - alltsa smallare o raketer! Pappan i huset o barnen pa kalaset var ungefar pa samma niva nar det gallde detta fenomen, det ar pappan i huset som kopt in alla fireworks, o det finns fortfarande kvar i garaget, fast dom sakert smallde upp narmre 1000 dollar innan kvallen var slut! Ibland kandes det lite halv farligt, men mest sa var det finfint!
Polisen kom dock in i developmenten o vi fick samtal fran hus langre bort om att nu ar polisen har, o da fick vi stanga ena garageporten(dar bevis o olagliga foremal befann sig), lagga plastpasar o andra coverups pa pjaserna som an inte hade blivit uppsjkutna o vi fick sopa upp allt skrap som blivit o alla overblivna pjaser pa gatan ( jag skriver vi, men jag mest beskadade detta scenario o forestallde mig att "cops" som visas pa 6an i Sverige skulle komma o saga till :)) O den minsta pojken blev helt skarrade, o han som tidigare pa dagen& kvallen varit helt uppspelt over fyrverkerierna ville inte att pappan skulle hamna i finkan, sa han grat o skrek "No more fireworks!!" om o om igen...
Bada pojkarna var upptagna hela dagen i gar, sag knappt roken av dom - blir latt sa nar det ar 30 andra barn pa besok... Men i gar kvall nar den Matthew (den yngsta) var trott o ledsen pga poliserna sa valde han att krypa upp i mitt kna istallet for mormorns kna! O det var mysigt o kandes himla bra! :)

Idag kanske det blir stranden, de andra tjejerna ska hora av sig, jag tycker klockan borjar bli mkt for stranden, men det ar ju aldrig forsent for lite sol o hav. Jag kanner for att aka o shoppa idag ocksa, men det kanner jag for ganska sa ofta o man ska passa pa att vara i solen nar den antligen kommit! O, jag vet inte om jag far kora till mallet som jag vill till, det kan vara for langt ivag...
Puss o kram! O grattis igen pa din fodelsedag mamma!
xoxo

sara

Lite detours o stort 4th of July firande!!

Snabb uppdatering.
Denna veckan har varit  lite si o sa, mest tror jag att det beror pa den stora festen vi ska ha imorn! Det kommer ca 40 vuxna o 30 barn, det kan bli lite tajt med plats om det regnar, aven om huset ar stort!
Iaf, det ar mkt forberedelser o stadning pa G o mycket stress for foraldrarna o da aven indirekt for mig o barnen!! Ojoj.

Denna veckan har jag borjat kora! :) det ar himla skoj! kanns skont att man ta sig lite overallt. Aven om jag helt alena endast kort till Starbucks i garkvall. Men igar pa dagen korde jag o Matthew till bibblan, det var avstangda vagar sa vi fick ta ett annat hall, o jag fick en karta uppritad... Men, det blev nagra detours som jag kom pa sjalv ocksa, virrade bort mig en liten stund, men det visade sig att jag var 2 minuter fran huset, sa var ju inte sa farligt  - aven om jag tror att pappan i familjen holl pa att freak out nar jag ringde! :P Tihi....
Pa bibblan, den ar jattestor o fin med massor av aktiviteter for barnen, borjade jag samtala med en dam som arbetade dar, jag behovde ha reda pa hur mkt familjen hade i boter pa lanekortet, det visade sig vara $33,50 sa vi fick lana nasta gang istallet, jag fragade efter Astrid Lindgren, o dom har bocker med henne. O damen undrade varifran Astrid kom, sa jag att hon ar en kand svenskforfattare -  o da sa hon, o -  jag ar svensk!! Fast pa engelska... O jag fragade hur lange hon bott har, men det var i nagra generationer -  sa jattesvensk kandes hon faktikst inte :)

Idag ska jag endast jobba ett par timmar, eftersom jag redan jobbat en massa o maste jobba imorn ocksa, for dom ska forberedda allt. Vet inte vad jag ska gora ikvall... Far se, hoppas att jag kan hitta pa natt o att jag kan lana bilen.
Familjen  har kopt en rosa 4th of july tshirt till mig, far val se den innan imorn hoppas jag o se om jag vill ha den eller ej imorn...
Jag har aven fatt den amerikanska konstitutionen i pocket format -  jag trodde bara dom visade mig den, sa jag la den pa bordet o borjade ga in till mitt rum o da sa pappan "Sara, den ar din att behalla!" Inte illa :P

Jag har borjat lasa en bok jag lanar av Kim, Heart shapedbox, den ar laskig o ansalange himla bra!! :) Man kan inte sluta lasa, fast det maste jag ju emellan at!

I sondags var jag pa forsta baseballgamen, trevligt, det var trevlig stammning, samtidigt som jag inte vet nagonting om reglerna....

Okidoki. Just det, jag behover forslag pa laptops som ar bra, jag maste inhandla en namligen, kanner jag!! Jag har kollat lite pa internet, men jag kanner att jag ar lite dalig pa sant har!

Nu ska jag nog ga o mala naglarna lite granna.

ha det super, puss o kram

xoxo
Sara

RSS 2.0