sondag.

detta val som nu varit har ju gjort mig bade forrvirrad, upprord o lite skraj maste jag saga. men skraj o upprord kanske ar samma sak.
nar jag last Towas blogg sa har hon uttryckt vad jag tycker o kanner mycket battre an vad jag sjalv har klarat av. efter att ha last alla facebook statusar hit o  dit, o last aftonbladets artiklar om vart kalla land o om hur vi gillar olika - si o sa manga har anmalt sig, gor du det ocksa. har jag skrivit ett par olika utkast som jag sedan valt att inte post, for jag aknner att jag egentligen inte ar insatt tillrackligt for o blogga om det hela. men anda nu sa borjar jag igen, som sa manga andra.
jag hoppas ju for sveriges skull att denna soppa som var riksdag verkar vara, kommer ordna upp sig till det basta och tanka pa att vi jue faktiskt lever i en demokrati, iaf fick jag lara mig det i skolan. sa folkets rost bor ju uppmarksammas. jag rostade inte pa SD, och kanner inte att det ar natt bra att dom nu ar med i riksdagen, men jag kanner att det ar de folkvaldas uppgift att samarbeta och gora det basta utav det, for tydligen vill ju en heldel personer i vart avlanga land ha med dom i riksdagen. om det inte nu ar som jag laste pa aftonbladet att jattemanga personer angrar sig efter vad dom nu gjort. hm.
jag aknner lite som sahara att riksdagsval och ett game of poker ar inte riktigt samma sak, men nar man spelar kort brukar det vara reglen lagt kort ligger, iaf korde vi med det pa mellanstadiet. sa det ar ju lite sa det ar med ett val. som kommer paverka sitt land the next 4 ar - man far jue tanka pa det innan man lagger kortet - att lagt kort ligger.
jag har aven last att jattemanga skams for o vara svenskar nu.
jag ar lite forrvirrad pa den punkten ocksa.
for jag kanner liksom att jag ar lika stolt eller ostolt att vara svensk nu som  lordagen innan valet, jag skrot lika mycket om vart vackra land da o om var goda mat o vackra folk, som jag gor nu.
for jag kanner lite att dom flesta visste ju dagen innan valet vad dom skulle rosta pa, sa da var val landet lika kallt da - bara att ingen papekade det... i alla jakla tidningar o alla statusar pa fajjan.
nu blev detta ett inlagg som de andra som jag inte lagt upp. for jag kanner mig som sagt lite forrvirrad och vill inte pa nagravis framsta som rasist eller nagot dylikt, for jag alskar olika. absolut. olika personer, olika bakrgrunder, olika lander och olika allt helt enkelt.
och jag gillar sverige skarpt mycket faktiskt, man kan absolut saga att det ar ett gratt ganska tradigt land om man vill, men jag gillart! o sadara gratt ar det inte. t.ex. inte pa sommarn. eller pa hosten nar alla lov ar roda, gula o vackra. eller pa varen, pa vintern brukar det gkanske bli lite gradaskigt men det ar ju vitt inimellan!
nu kanske jag har lite for goda tankar om sverige, for jag tanker pa allt bra - det ar inte sa att jag tanker pa allt det trakiga o daliga nar jag tanker pa sverige harborta in the us....
jaja
jag vet inte riktigt vart jag vill komma med detta inlagg.
jag kanner att aknske en stor del av sverige med mig ar forrvirrade. o manga missnojda med vad som varit politiskt o samhallsmassigt de senaste aren, kankse  darfor nu SD kommit in i riksdagen. aja. who the fuck knows?
jag tanker inte saga som jag laste i en aftonbladetartikel, att alla som rostade pa SD vill ha ut alla invandrare ur landet o ar rasister, jag tror inte det fungerar sa. o sen ar det jue sa att jag inte ar nan tankelasare sa jag ska inte latsas veta vad hundan dom tycker o tanker. jag bara blev irriterad pa den som skrev en artikel pa aftonbladet, for det dom skrev i den skulle vara samma sak  som om jag skrev att alla som rosta pa moderaterna ar rika eller vill bli rika, o bryr sig inte om arbetare, sjuka utan bara om pengaretc.  sa fungerar det jue inte. o det vet val dom flesta hoppas jag. for i den artikeln var alla rastister eller nazister.
sa, nu ska jag sluta skriva en massa om detta, for det blir bara tankar hit o dit o ingen struktur alls. darfor jag inte postat mina tidigare 'val 2010' inlagg. o mina amerikanska kompisar som jag pratat om detta om alot, bryr sig nog inte sa mkt o ar nog inte sa insatta, nar jag efter 10 minuter tystnade sager en kompis, men har ni inte kung i sverige?? lol.
sa, nu har jag skrivit av mig lite o jag har ju pratat av mig ocksa. kanske lite synd om lyssnarna men anda.
till natt roligare!
i fredags akte jag inte till stan. dar blev det ol o BBQ pa this place brother jimmys, mitt emot Madison Square Garden, det var yummy, jag at brisket och drack oktoberfest sa det stod harliga till! Sedan begav vi oss till MSG, vilket ar ett ganska sa stort stalle maste jag sag.
Vi hade platser ratt mitt framfor scenen. det var staplatser framfor oss, pa en jatte pytteliten yta - o sen var det vara sittplatser! banden som spela var Mastodon, Deftones o sist men inte minst Alice in Chains.
Det var faktiskt himla bra, det var skoj att ga pa storkonsert igen. Nar man kanner hur musik dunkar inside of u, aven om det inte var for hogt. hela atmosfaren med glada personer, ol och sjungandes med i texter. man brolar, klappar och skriker lite om vartannat. o ingen kan anda hora hur fan man later. det ar wonderful!!
efterat akte vi till CT, for jag ville inte ta bussen hem sjalv. Pa lordagen blev det lunch pa cosi, o fodelsedagspresent handlande till Matt, som fyller ar idag!
Sen akte jag hem. Igar kvall blev det bonfire hemma hos Matt. Jag var den enda tjejen dar ett bra tag. det var skoj, han hade grillat ribbs som var yummy!
idag har jag kollat pa film. o sen en dokumentar som dom brukar sanda olika avsnitt av tror jag, last letters home - en serie om brev som skickats hem fran soldiers in iraq. sa sorgligt, for det ar mammor, pappor, syskon, fruar, etc som  laser dessa sorgliga, kanslosamma brev. oj vad jag bola.
nu sitter jag pa starbucks for vi har inget internet hemma, dom spelar harlig 50 tals musik har, lite old time rock n roll i like it! kanner for o bugga!!
nu ska jag nog ga inside, for det borjar bli lite val kyligt.
puss o kram alla
saknar er.

en vecka utan Bettan

har nu gatt.
eller ja, imorn ar det jue exakt en vecka sedan vi akte o lamna av varan Betty pa flygplatsen. usch o fy vilka tarar det kom da.
redan i bilen pavagen dit.
alla tre grat, vill saga jag matt o bettan. det var sorgligt.
men maste sag att veckan anda gatt mot formodan bra. inte blivit sa mkt gratandes som jag trott. mandagen var jue saklart den jobbigaste dagen. da satt jag pa starbucks hela dan efter att matt lamnat mig har.
nu skriver jag har, for jag just nu sitter pa allas vart starbucks o skriver. ja, som sagt jag satt har o sag moloken ut hela eftermiddan. sen har jag besokt starbucks en hel del sen dess.
salange man inte ar ensam allt for mkt. sa kanns det ganska bra. plus att vi ju textat fast att hon inte ar har! sa det kanns inte som om sverige ar sa langt ivag iaf. sen finns jue skype ocksa! bettan, adda mig! (om du nu laser detta)
idag har jag varit duktig. jag har fixat ihopa mitt CV sa att jag ska kunna borja soka lite arbete in sweden, fatta va storigt att inte ha hela svenska alfabetet pa datorn nar man faktiskt skriver pa svenska o inte kan gora som nu bara skippa the letters....
det blir till o copy, paste hele tiden liksom.
igar blev det en heldag in Philly, det var nice. vi traffa matts kompisar och vandrade en massa. det blev walking walking som stores, and food. and beer.
en akta phillydag med andra ord.
fint vader hade vi med.
harligt att komma bort.
i veckan har jag lyckats aka o trana lite ocksa, vilket varit valdigt rare de senaste manaderna/veckorna iaf.
nasta helg ska jag pa konsert inne pa madison square garden, det ar Deftones o Alice in Chains som spelar! Ska bli skoj!
O, ni har valvaka hemma i sverige.
jag kanner mig vadligt franvarande i detta valet, men haller koll pa aftonbladet.
sa hur ar det egentligen i sverige? hur kanner folk infor detta val? jag kanner mig sjalv valdans anti allt! vafan.
som min kara mamma skrev tidigare vad ska man valja pest eller kolera??
Ida, au pair tiden ar faktiskt himla skoj, har jag tyckt ocksa! men massa ata ute o starbucks lol!
tankte hora om ni som laser min blogg, det finns jue nagra iaf. om ni har nagra tankar/forslag pa vad jag borde gora nu efter mitt aupairande. jag vill plugga, men ar inte saker pa vad! Har ni nagra forslag som ni tycker jags kulle passa bra som? Jag vet saklart att det ar jag sjalv som ska bestamma, men det ar aldrig fel att fa nan annans point of view. eftersom jag tanker i samma gamla banor som tidigare antagligen.
lamna en kommentar! thanks!
nu tanker jag bjuda pa nagra bilder fran gardagen som jag sa snallt snor fran matts facebook, darav storleken pa the pics. Philly kandes inte riktigt som det brukar utan Bettan dar, men hon var anda med i telen via text almost hela dan iaf! :)
puss o kram mina friends.
nu far snart valet var klart sa man kan se vilken regering man kommer hem till.

lordag hela dan, jahapp

ja, da vart det lordag.
igarkvall blev det att vi drog till en bar i keyport, det var nice. blev lite ol o sa. trevligt vart det.
jag blev sentimental i bilen pavag hem nar jag insag att det vart Mikaelas sista fredag. fy va jag snyfta o snora i baksatet :P
tur att matt ar bra pa o kramas, sa han trosta mig litta innan jag gick in o idag ar jag pa battre tankar!
fast nu ar jag stuck in das house. foraldrarna har massa olika arenden att gora idag innan dom ska ut o ata ikvall, o jag ska jobba.
sa jag kunde inte ta nan bil. kanske efterat nar pappan var klar med sina arenden.
man blir sa irriterad o kanner att man saknar att ha en egen bil.
nu har jag bett att matt ska komma o hamta mig, hur dumt kanns inte det? jo valdans! men jag gor hellre sa an o stannar har inne hela dan.
kanske ar dumt men sann ar jag.
star inte ut att sitta inne hela dan o veta att jag ska jobba ikvall...
men nu fick jag ett text att dom ar pavag!
sa jag ska shut down the computer now.
over and out.
have a nice weekend!
puss o kram
ja, imorn blire en svang in till stan btw

redan september

oj da, man sager att tiden gar fort nar man har roligt,sa jag maste ha jatteskoj!
for fan sa tiden bara springer ivag!!
jag hinner inte med, kanns det som.
snart ar det december och jag kommer hem igen :)
o arton manader har gatt da, o anda kanns det som jag inte varit har alls lange.
Bettan aker hem pa mandag, da har hon gjort sina tva ar.
jag kommer grata floder.
im sure of it.
jag har redan borjat. i smyg :P
kolla pa If you really knew me pa mtv igarkvall, ack sa sad det vart. sa da snyfta jag nog lite extra.
aven om det var sjukt sad o vad hemska upplevelser en del kids har.
nu har jag o min baby lamnat mellersta killen. for skolan pa eftermiddan.
romi ska fa bada lite sen blire till o dammsuga o stada.
ack sa skoj.
Bettan might come over.
o, btw. jag inforskaffa en liten piercing haromdan.
tar en bild fran Elins sida.
man ser inte sa tydligt, men det ar ett blatt hjarta.
det man lagger mest marke till ar nog att jag need nya glasogon.
puss o kram

RSS 2.0